Cont curent

Un instrument bancar de zi cu zi, cu ajutorul căruia poți administra mai ușor și mai eficient banii tăi

Despre cont curent

Contul curent poate servi deopotrivă la păstrarea banilor și la efectuarea de plăți, încasări, transferuri bancare și schimburi valutare. În funcție de nevoile tale, poți deschide conturi în următoarele valute:

  • La ghiseile băncii – MDL, EUR, USD, GBP, RON, CHF, UAH
  • Prin aplicația VB24 – MDL, EUR, USD, RON.

Sumele depuse în cont beneficiază de dobândă la vedere, nu au un termen prestabilit, iar accesul la acestea se face fără restricții

Deschiderea contului curent

  • Te invităm la cea mai apropiată sucursală sau agenție Victoriabank cu un act de identitate valabil
  • La sucursală vei completa cererea de deschidere a contului și chestionarul pentru persoane fizice
  • Contul curent poate fi deschis atât la ghișeu, cât și online în VB24 Web sau VB24 Mobile

Condiții speciale

Pentru persoanele care nu au atins majoratul (minorii până la 14 ani) şi persoanele cu capacitate de exerciţiu limitată, deschiderea conturilor şi gestionarea lor se efectuează de către părinţi sau reprezentanţii legali, în condiţiile prevăzute de lege. Dacă contul se deschide de către o persoană împuternicită, este necesar să fie prezentată copia actului de identitate autentificată notarial, a persoanei pe numele căreia se deschide contul, copia actului său de identitate, precum şi procura.

Reguli de executare a transferului de credit

Îți aducem la cunoştinţă că termenul de executare a transferurilor urgente pe suport hârtie este:

  • 15 min – în cazul când beneficiarul este clientul băncii
  • 30 min – în cazul când beneficiarul se deserveşte în altă bancă

Plățile efectuate prin ordinele de plată, care urmează o procedură suplimentară de verificare conform normelor în vigoare privind prevenirea, combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, vor fi confirmate de către persoana responsabilă din cadrul Secţiei AML, după verificarea documentelor justificative. În acest caz, termenul limită de efectuare a transferurilor urgente se va extinde cu 30 minute sau în funcție de timpul de prezentare de către client a documentelor solicitate.

Graficul de primire a ordinelor de plată pe parcursul zilei de lucru (operaţionale, prezentate spre executare la bancă) este stabilit conform programului de lucru de deservire al clientelei din sucursală, dar nu mai târziu de ora 16.00.

VB24