Poliţa de asigurare a sănătății pentru călătorii în străinătate

Asigurarea de sănătate pentru călătorii în străinătate este un strict necesar pentru sejururile din afara țării. Fie că este vorba de o excursie cu familia, o călătorie de afaceri sau munca în străinătate, asigurarea medicală de călătorie este recomandată pentru toți.

Poliţa de asigurare a sănătății pentru călătorii în străinătate

În cazul acestei polițe, asiguratorul plătește cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentării sau îmbolnăvirii asiguratului în timpul aflării în străinătate, iar centrul de asistență intermediază și coordonează relația dintre client și spital.

Ce asigurăm?

Pentru perfectarea polițelor de asigurare a sănătății pentru călătorii în străinătate se determină și sunt asigurate următoarele riscuri de asigurare:

 • tratament ambulatoriu sau spitalizarea în cazul:
  a) îmbolnăvirii acute subite, afecţiune apărută pe neaşteptate în perioada acţiunii poliţei de asigurare şi care necesită atenţie medicală de urgenţă
  b) leziuni corporale şi dereglarea sănătăţii în urma unui accident.
 • intervenții chirurgicale (doar în caz de urgență)
 • cheltuieli de transport
 • medicamente prescrise de medicul avizat
 • tratament stomatologic de urgență (până la 500 EUR)
 • serviciile avocatului și/sau translatorului în caz de necesitate (până la 800 EUR)
 • repatrierea
 • compensarea cheltuielilor asiguratului în mărime de până la 1000 EUR legate de anularea călătoriei ca motive fiind:
  a) leziunea, boala subită care necesită spitalizare neprevăzută la data de călătorie, precum și decesul asiguratului sau a membrilor familiei sale
  b) prejudicii cauzate bunurilor asiguratului
  c) proces de judecată neprevăzut
 • Această asigurare acoperă cheltuielile apărute în perioada aflării Asiguratului pe teritoriul unui stat străin, indicat în contractul de asigurare, în legătură cu necesitatea de a beneficia de asistenţă medicală, în urma unei boli acute subite, a leziunilor corporale sau a decesului subit în urma accidentului în limita a 60.000 EUR.

Factorii cei mai importanți în stabilirea prețului poliței de asigurare

 • perioada pe care se încheie asigurarea (aceasta poate fi între 1 zi și un an)
 • suma asigurată (între 10.000 EUR și 60.000 EUR în funcție de zona în care se va călători)
 • regiunea (CSI, EUROPA, toată lumea) sau țara de destinație (la insistența clientului)
 • program de asigurare individual sau familial (maxim 2 adulți și până la 5 copii până la 16 ani)
 • vârsta – pentru persoanele în etate se aplică tarif majorat

Perioada de asigurare

Asigurarea medicală poate fi încheiată de orice persoană care pleacă temporar în străinătate și care are domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova. Perioada de asigurare poate fi de la o zi până la un an

Contractul de asigurare nu este valabil în ţara în care asiguratul are viză de reşedinţă şi/sau a cărei cetăţenie o deţine.

Acțiuni întreprinse în cazul producerii cazului

În cazul producerii unuia din evenimentele asigurate, primul lucru care trebuie făcut este ca clientul/asiguratul să contacteze centrul de asistență la numărul de telefon înscris cu culoarea roșie în polița de asigurare și de explicat circumstanțele accidentului sau a bolii. Centrul de asistență va îndruma asiguratul la cel mai apropiat spital sau instituție medicală autorizată, care poate ajuta în cazul prezentat, sau dacă deja s-a adresat la medic, să contacteze centrul de asistență cât de curând posibil pentru a anunța cazul. După anunțarea cazului la centrul de asistență, cheltuielile medicale ale clientului sunt preluate de centrul de asistență. În cazul în care clientul suportă de sine stătător careva cheltuieli, rambursarea lor se va face pe baza cecurilor, rețetelor, diagnosticului emis de medic și prezentat ulterior Asiguratorului la întoarcerea în Republica Moldova. Clientul va trebui să depună la oficiile Companiei de Asigurări documentele necesare timp de 30 zile de la întoarcere în țară.